Intuïtieve massage

Intuïtieve massage nodigt je uit opnieuw te luisteren naar de signalen van je lijf zodat je deze als kompas in je leven kunt gebruiken. Intuïtieve massage is niet bedoeld om klachten op te lossen. Daar is de massage dan ook niet op gericht. Wel helpt het om uit je hoofd te komen, spanning los te laten, contact te maken met je lichaam en te voelen wat er is. Zo krijg je weer toegang tot wat je lichaam je werkelijk te vertellen heeft.

Aanraking is een eerste levensbehoefte. Bij een intuïtieve massage staat een liefdevolle aanraking voorop. De intuïtieve massage heeft drie intenties:

  1. Afvalstoffen en spanning losmaken zodat de energie weer door kan stromen. Het te veel aan energie uit je hoofd halen zodat je je lijf weer voelt.
  2. Je laten voelen dat het goed is zoals je bent en dat alles er mag zijn wat er op dit moment is.
  3. Alle lichaamsdelen energetisch met elkaar verbinden, zodat je je weer één geheel voelt.

In een intuïtieve massage stem ik mij af op wat de ontvanger nodig heeft en laat me hierbij leiden door mijn intuïtie. Het kan een stevige massage zijn, of een lichte. Vaak is het een combinatie van licht en stevig, met alle gradaties er tussen in. De massage wordt traag uitgevoerd, afgewisseld met snelle bewegingen. Regelmatig leg ik mijn handen stil, omdat juist vanuit rust de beweging kan ontstaan. Bij een intuïtieve massage wordt gebruik gemaakt van technieken uit diverse stromingen, zoals de Klassieke massage, de Zweedse en Indiase massage. Door strijkingen wordt spanning losgemaakt, door rollen en strekken van de huid wordt er ruimte gemaakt, door knedingen worden de spieren zacht gemaakt.

Als ontvanger van de massage hoef je niets te doen. Geef je er aan over. De één valt in slaap, de ander is ontspannen maar blijft alert en in contact en concentreert zich op de aanraking en het eigen gevoel. Om je eerder in een ontspannen staat te brengen, praat ik niet tijdens de massage. Zo kan de wijsheid van jouw lichaam spreken!  Wel is het belangrijk dat  je aangeeft als iets niet fijn voor je voelt of als je tijdens de massage iets kwijt wilt.

Intuïtieve massage komt niet vanuit het hoofd, intuïtieve massage komt vanuit het hart.