Intuïtie

Intuïtie is innerlijk weten. Het is een bron van rijkdom aan kennis en mogelijkheden die ieder van nature in zich heeft. Door je open te stellen voor intuïtie ontdek je dat er in je een onuitputtelijk potentieel aanwezig is voor het vinden van een creatiever en vervullender leven. In onze rationeel gestuurde maatschappij zijn we echter steeds verder van onze innerlijke bron af komen te staan. We hebben het druk en horen onze innerlijke stem niet meer.We proberen met ons verstand controle over het leven te hebben; we “over” leven. We passen ons aan om erbij te horen, daarmee blijven we niet altijd trouw aan ons zelf. We negeren lichamelijke signalen. Onplezierige gevoelens zoals verdriet, jaloezie, woede, onzekerheid, kwetsbaarheid, angst drukken we het liefst soms weg. Daarmee blokkeren we onbewust ons gevoel en zetten we onze natuurlijke energiestroom stop. Onverwerkte emoties en spanning zetten zich dan gemakkelijk vast in het lichaam waardoor er fysieke en psychische klachten kunnen ontstaan.

De eigenschap van emoties is juist dat ze in beweging willen komen, omdat iets om erkenning vraagt ( emotie = energie in beweging). Om helder te kunnen waarnemen en ontvankelijk te worden voor intuïtie is het belangrijk om het gevoel te erkennen, zodat de energie ervan in beweging kan komen. Het mag er zijn. Blokkades worden zo opgeheven en de levensenergie kan vrijelijk stromen. Je staat in je kracht en je voelt je vitaal.

Intuïtie is niet vaag of zweverig. Om gebruik te kunnen maken van je intuïtie moet je juist met twee benen stevig op de grond staan.

Intuïtie is luisteren naar jouw innerlijke stem en contact maken met je authentieke zelf (wat voel je, wat wil je, wat heb je nodig), daarop durven vertrouwen en er naar te handelen.

Panta Rhei

…Laat het stromen…